Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis, squash en Beachbal. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan maakt het spel extra leuk. Net als bij tennis mag de bal maar 1x stuiten voordat hij naar de overkant moet. Het squash element komt tot uiting doordat de wanden ook gebruikt mogen worden om de bal aan de overzijde te krijgen. Vooral dit extra onderdeel van het spel maken de punten onverwachts en zijn de onhaalbaar lijkende ballen toch nog haalbaar. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Tactiek en strategie zijn is Padel erg belangrijk. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (Padel). Een Padel racket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld.

In 1969 was er een lokale aannemer in Mexico met een stukje grond van 20 bij 10 meter. Hij plaatste vier muren om het stuk grond. Met zijn vrienden begonnen zij een soort van tennis te spelen maar met gebruik van de door hem geplaatste wanden/muren. Vervolgens waaide het over richting Spanje waar met name de elite het spel omarmde. Argentijnen pakte het op en introduceerde het vervolgens weer in hun thuisland. Inmiddels is padel in Argentinië een nationale sport met meer dan 10.000 banen en 2 miljoen spelers. In Spanje is het zelfs de meest populaire sport na voetbal (!) met 5 miljoen spelers. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 10 miljoen spelers. (2015).

Ook in Nederland is padel inmiddels de snelst groeiende racketsport. Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 250 padelbanen waarop je in 96 verschillende plaatsen kunt spelen. De Nederlandse Padel bond organiseert toernooien met een nationaal en soms internationaal karakter. Padel in Nederland groeit zeer snel en de laatste maanden is in de media voldoende aandacht geweest voor de sport. De interesse in de sport is groot en de vraag naar nieuwe banen neemt snel toe. Inmiddels heeft ook de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond de sport omarmd.

Contact

Contact met Padelbouw

Heeft u interesse in een bouw of beheer van padelbanen of wilt kennismaken met ons? 
Bel ons op: +31 6 2237 0896+31 6 2237 0896 of stuur een email naar: info@padelbouw.nl

Neem contact op