Onderhoud Padel banen

Het spreekt voor zich dat een padelbaan onderhoud behoeft.  Een onderhoudspakket is fundamenteel aangaande de goede garantievoorwaarden van Padelbouw B.V.

Het onderhoud kunt u globaal onderverdelen in 3 soorten van onderhoud. Alle vormen kunnen in één pakket maar ook afzonderlijk worden afgenomen.

  • Onderhoud padelconstructie
  • Onderhoud kunstgras
  • Onderhoud glas

Doordat de padelbaan veel wordt bespeeld en er tijdens het spel tegen de glazen wanden en hekwerk wordt geslagen ,maar ook gelopen, vindt er zeker in het begin zetting van de kooi plaats. Het is dus zaak om binnen twee maanden de kooiconstructie ter controle na te lopen of alle bevestigingspunten nog goed vast zitten. Na de eerste controle raden wij aan om twee keer per jaar de kooiconstructie te laten controleren door de ervaren medewerkers van Padelbouw B.V.

Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Naast de wekelijkse veegbeurten (door de vereniging zelf uitgevoerd) is het aan te raden om 1 tot 2 keer per jaar gespecialiseerd kunstgrasonderhoud uit te laten voeren. Dit is voor de levensduur van uw kunstgrasmat erg bevorderlijk maar komt ook de speleigenschappen en de waterdoorlatendheid ten goede.

Wanneer er op de juiste wijze onderhoud op de kunstgrasmat  wordt uitgevoerd zal de toplaag van het padel kunstgras een mooie open structuur behouden. Deze open structuur van het kunstgras zorgt ervoor dat de toplaag na regen of vochtige weersomstandigheden op een natuurlijke manier door zon en wind heel snel opdroogt. Als de kunstgras padelbaan binnen een korte tijd weer kan opdrogen, wordt voorkomen dat algen en mos in de vochtige toplaag gaan gedijen (met name aan de zijkanten van het veld door vocht van de wanden).

Naast het openhouden van de toplaag is kunstgrasonderhoud ook belangrijk om stof en organische vervuiling uit de kunstgrasmat weg te halen. Padelbouw B.V. biedt in samenwerking met haar gespecialiseerde onderhoudspartners een ONDERHOUD EN SUPPORT contract aan.

Deze onderhoudsbeurten worden met moderne gespecialiseerde machines uitgevoerd. Gedegen kunstgras onderhoud zorgt voor een verlenging van de levensduur van de padelbanen.

Reinigen

Het reinigen van het kunstgras bestaat uit;

  • Het open vegen 0,5 tot 1 cm diep

  • Verwijderen van fijnstof en grof vuil

Als extra optie; 

  • Het schoonmaken van de lijnen (met name als u een smashcourt kunstgrasbaan heeft)
  • Het verwijderen van mos en algen (afhankelijk van de ligging van de padelbanen)

Tot slot is het ook mogelijk om de staal- en glasconstructie van de padelkooi op regelmatige basis te reinigen. Het spreekt voor zich dat dit zeer is aan te bevelen in het kader van garantie en om de constructie netjes te houden. Door deze vorm van reinigen voorkomt u dat algen of mossen de glas- en kooiconstructie aantasten.

Onderhoud glas en staal

Afhankelijk van de locatie alsmede atmosferische vervuiling dient het glas minimaal 6 keer en het staal minimaal 4 x per jaar gereinigd te worden. Padelbouw B.V. raadt u aan om het reinigen van de glas- en staalconstructie 2 x per jaar middels een onderhoudscontract professioneel te laten uitvoeren. De overige keren kunt u dit zelf doen.

Indien het glas en het gepoedercoate staal niet preventief wordt onderhouden, is kans op aantasting c.q. etsing van het glas en het gepoedercoate staal aanwezig.

Vervuilingen zoals bijvoorbeeld van regenwater en algenaangroei zal de constructie op termijn aantasten waardoor etsing en andere vervuiling/beschadiging duidelijk zichtbaar wordt.

Heeft u interesse in een onderhoudscontract vraag dan naar de voorwaarden info@padelbouw.nl 

Contact met Padelbouw

Heeft u interesse in een bouw of beheer van padelbanen of wilt kennismaken met ons? 
Bel ons op: +31 6 2237 0896+31 6 2237 0896 of stuur een email naar: info@padelbouw.nl

Neem contact op