Padel & tennis

Veel Nederlandse tennisverenigingen hebben het zwaar. Het aantal leden dat nog lid wil zijn van een vereniging loopt steeds verder terug. Daarnaast hebben veel verenigingen moeite (financieel) het hoofd boven water te houden. Padel daarentegen is sterk in opkomst.  De toegankelijkheid van de sport is hierbij een belangrijke factor. Om tennis goed onder de knie te krijgen heeft men in de regel vele tennislessen nodig.

Padel is veel laagdrempeliger: de banen zijn kleiner en het gebruik van de wanden maakt het eenvoudiger om de bal naar de overkant te krijgen

Doordat de ruimtes veel kleiner zijn is loopvermogen en conditie iets minder van belang. Hiernaast is padel gewoon erg leuk om te doen. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen slagenwisseling gelijk.

PADEl KAN TOEGEVOEGDE WAARDE BRENGEN!

In Spanje is gebleken dat veel tennisclubs van de ondergang zijn gered door de aanleg van padelbanen.

Er passen 4 padelbanen op twee tennisbanen. Helaas passen er net geen twee op één tennisbaan maar met de juiste aanleg, kan er een substantiële huuropbrengst gerealiseerd worden (tennishal/commerciële tennis accommodaties). Als we eerlijk zijn, kunnen we Spanje niet helemaal met Nederland vergelijken. Zo zijn daar de meeste clubs in particuliere handen en wordt Padel gezien als investering die meer inkomsten genereert. Maar in Nederland kunnen de verenigingen wel weer aan groei denken. Padel is voor zowel jong als oud. Bijna iedereen is enthousiast na een potje Padel. De verenigingen die reeds zijn ingestapt zijn erg tevreden. Er wordt een extra dimensie  aan de tennisvereniging toegevoegd. Toch moet Padel niet als vervanger voor tennis gezien worden. Hoewel de telling gelijk is, is het wel degelijk een andere sport. Juist daarom is het de add-on waar veel verenigingen naar op zoek zijn.

Padel is een blijvertje!

In 2015 is het aantal padelbanen in Nederland verdubbeld. In andere Europese landen groeit padel ook  snel. In  België, Frankrijk, Italië, Zweden, Denemarken en Duitsland zijn er inmiddels ook een redelijk aantal padelaccommodaties opgeleverd en succesvol in bedrijf genomen. De verwachting is dat deze groei de komende jaren doorzet. Veel tennisclubs zullen padelbanen aanleggen maar daarnaast zullen er ook zelfstandige padelclubs opgericht worden. De Nederlandse Padelbond (NPB) en de KNLTB hebben helaas maar kort samengewerkt. Vanaf september 2016 is de eerste Padel competitie redelijk succesvol van start gegaan. Het is de verwachting van Padelbouw dat padel één van de vier grote sporten gaat worden. Inmiddels beoefenen  veel tennissers en oud-tennissers ook Padel. Beide sporten zijn complementair aan elkaar en bijten elkaar om die reden dan ook niet. Er is ook groei mogelijk vanuit een hele andere hoek. Zo zijn veel voetballers al razend enthousiast over padel. Messi, Robben en zelfs de wijlen Johan Cruijff spelen (of speelde) padel met veel plezier.

Contact met Padelbouw

Heeft u interesse in een bouw of beheer van padelbanen of wilt kennismaken met ons? 
Bel ons op: +31 6 2237 0896+31 6 2237 0896 of stuur een email naar: info@padelbouw.nl

Neem contact op